FAQ og annen info

Ofte stilte sp√łrsm√•l (FAQ)

Jeg får ikke tilgang til PagaWeb
Det kan v√¶re flere √•rsaker til at en ansatt ikke f√•r tilgang til PagaWeb. For √• f√• tilgang til PagaWeb m√• du v√¶re registrert med et aktivt arbeidsforhold i Paga, og v√¶re l√łnnet p√• m√•nedsl√łnn. B√•de faste og midlertidig ansatte¬†f√•r tilgang til PagaWeb, men ikke ansatte som er timel√łnnet.
Brukernavn (signatur) er ikke opprettet i PagaWeb. Du m√• v√¶re registrert med brukernavn (signatur) og e-postadresse i PagaWeb for √• f√• tilgang til systemet. Manglende signatur i PagaWeb kan skyldes at du for eksempel har s√łkt om it-konto og kun oppgitt f√łdselsdato i stedet for hele personnummeet. Da vil ikke Sebra klare √•¬†finne deg n√•r de mottar informasjon fra PagaWeb om ansatte. Brukernavnet ditt blir dermed ikke automatisk overf√łrt til PagaWeb. I slike tilfeller kan du sende en melding i issuetracker til Paga-gruppen om dette slik at dette blir rettet opp i Sebra (det brukeradministrative systemet). Det vil da g√• et d√łgn f√łr nye opplysninger er overf√łrt til PagaWeb.
Ansatt som har slutter i stillingen: N√•r sluttdatoen for arbeidsforholdet ditt inntreffer vil du ikke lenger ha tilgang til PagaWeb. I slike tilfeller skal l√łnnskontoret s√łrge for √• skrive ut l√łnnsslippen din p√• papir slik at du f√•r tilsendt l√łnnslippen n√•r du ikke lenger har tilgang til PagaWeb.
Midlertidig tilsatte/vikarer: Dersom du er midlertidig ansatt/vikar og sluttdatoen for tilsettingsforholdet ditt er utl√łpt vil du ikke lenger f√• tilgang til PagaWeb etter at sluttdatoen for arbeidsforholdet ditt er passert. Dersom den midlertidige tilsettingen/vikariatet blir forlenget er det viktig at dette er registrert i l√łnn- og personalsystemet f√łr sluttdato for det forrige tilsettingsforholdet utl√łper. Dersom dette ikke er tilfelle vil du ikke f√• tilgang til PagaWeb inntil forlengelsen er registrert i l√łnns- og personalsystemet.

Jeg er ansatt i flere firma ved UiB, men ser kun opplysninger på det ene arbeidsforholdet
Ansatte som er ansatt i flere firma ved UiB, f√•r kun frem en av mappene sine n√•r de √•pner PagaWeb. Dersom du for eksempel er ansatt b√•de i¬† firma 760 UiB og firma 2762 UNI Research, m√• du bytte ansattmappe dersom du √łnsker √• se¬†opplysninger p√• det andre tilsettingsforholdet. Du bytter¬†ansatt mappe ved √• st√• p√• Min Mappe, Klikk p√• trekanten til h√łyre for¬†valget Oppgaver √łverst til venstre i bildet.¬†¬†Dersom du har flere ansattmapper vil du her f√• frem valget «Bytt¬†ansattmappe» N√•r du klikker p√• valget Bytt ansattmappe, vil du f√• frem en linje som viser informasjon om det andre ansattforholdet. Klikke p√• denne linjen for √• g√• inn i mappen for det andre ansattforholdet. Ved valg av ny hovedarbeidsgiver. Klikk p√• Oppgaver en gang til og klikk p√• Velg som hovedarbeidsgiver. Se bilde
Bytt ansattmappe

Refusjon av flybillett: Bruk reiseregningsskjema i de tilfellene flybillett skal refunderes, ikke skjema refusjon av utlegg

Utdanningskoder:
Ansatte ved UiB har f√•tt registrert en utdanningskode n√•r de begynte ved UiB. Utdanningskoden er en 3-sifret kode som baserer seg p√• SST sitt kodeverk. Dersom du mener at din utdanningskode ikke er oppdatert, kan du sende en mail til¬†personalkonsulenten p√• ditt fakultet eller personalkonsulent ved sentraladministrasjonen¬†for de admistrative avdelingene. Dersom du √łnsker at utdanninskoden din skal endres m√• du sende dokumentasjon p√• utdannningen din til personalkonsulenten.¬†Her er oversikt over¬†utdanningskoder: Utdanningskoder_01-10-2013
Jeg ser ikke alle opplysningene i dialogboksen – ser ikke lagre knappene mm.
Dette kan v√¶re et problem for lap-top brukere. I dette tilfelle m√• du redusere skjermoppl√łnsingen (zoom) slik at bildet blir litt mindre. Nederst til h√łyre i hovedskjermbildet bak dialogboksen vil du se en zoom-knapp hvor det for eksemepl st√•r 100%. Dersom du klikker p√• den lille trekanten til h√łyre kan du redusere zoom-niv√•et til for eksempel 75%. Da vil du kunne se hele dialogboksen.
Jeg er usikker p√• hvilken √Örsakskode jeg skal bruke i skjema for «Permisjon og tidsbegrenset redusert stilling»

Omsorgspermisjon u/ l√łnn (460): Denne koden brukes ved omsorgspermisjon for barn under 12 √•r, i inntil totalt 3 √•r (hel eller delvis permisjon). Denne koden meldes til SPK i forbindelse med opptjening av pensjonspoeng.
Forlenget omsorgspermisjon uten l√łnn (480): Denne koden skal brukes dersom du s√łker om permisjon utover de 3 √•rene nevnt ovenfor.