Variable tillegg og trekk

Overtid skal registreres i Min Tid når institutter/avdelinger får tilgang til Min Tid.
Variabell√łnnsattestant m√• da g√• inn i Min Tid Leder for √• godkjenne overtid.
Her er informasjon om hvordan dere attesterer overtid via Min Tid: Brukerveiledning – VLA rolle

Saksgang for variable tillegg og trekk Ansatt VarL√łnn (VLA) Leder Fastl√łnn (FLA) L√łnn Overf√łres
Variable tillegg og trekk 1 2 3 4 5
1 2 3 4

Skjemaet Variable tillegg og trekk brukes ved registrering av overtid og diverse utbetalinger. Overtid skal alltid avtales på forhånd med administrativ leder.

Alle ansatte som har tilgang til Personalportalen skal levere variable tillegg og trekk elektronisk.

Variabell√łnnsattestant (VLA) kan registrere variable tillegg og trekk p√• vegne av ansatte som selv ikke har tilgang til Personalportalen. Dette forutsetter at ansatte er registrert i Paga-klienten.

Elektronisk skjema for variable tillegg og trekk behandles p√• f√łlgende m√•te.

VLA mottar papirversjon av den elektroniske variable tillegg og trekk med ev. underbilag. Skjemaet skal være underskrevet av leder. Dersom underskrift mangler returneres papirversjon av skjemaet for underskrift. Deretter går VLA inn i Personalportalen og henter frem den elektroniske skjemaet for Variable tillegg og trekk.

Du kan klikke på lenkene i innholdsfortegnelsen for å gå direkte til beskrivelse av ulike sider i skjemaet og hva du må kontrollere av opplysninger.

Innholdsfortegnelse

VLA m√• kontrollere f√łlgende :

VLA m√• kontrollere f√łlgende:

Organisasjon

Du finner Organisasjon helt √łverst i skjemaet. Dersom ansatte ikke selv overstyrer dette vil det alltid v√¶re den organisasjonen de er ansatt p√• som er fylt ut. Organisasjon styrer hvor skjemaet blir sendt og hvem som skal godkjenne skjemaet.

I noen tilfeller er det viktig at organisasjon endres. Dette gjelder spesielt timel√łnnede som vil v√¶re registrert p√• 217099. Her m√• organisasjon korrigeres slik at det sendes til riktig institutt/avdeling.

Trykk deretter p√• «Lagre«. Den registrerte konteringen vil da gjelde for hele reiseregningen, med mindre det er lagt inn kontering direkte p√• de enkelte variable tilleggene

Kontering

Dersom ansatt har fylt ut kontering vil du se dette √łverst p√• siden. Dersom kontering ikke er fylt ut er det VLA som har ansvar for √• s√łrge for at kontering er korrekt fylt ut. Klikk p√• ¬ęOverstyr kontering¬Ľ for √• legge inn kontering.
Overstyr_kontering

Ansatte kan selv fylle ut kontering (overstyr kontering) √łverst i skjemaet¬†dersom de kjenner konteringen. Dersom den ansatte ikke har fylt ut kontering, er det VLA som har ansvar for at kontering er korrekt registrert. Variabell√łnnsattestant skal ogs√•¬†kontrollere at bilaget er¬†korrekt utfylt, f√łr de attesterer skjemaet i¬†PagaWeb og sender skjemaet videre til Leder for anvisning (godkjenning).

Overtid og diverse utbetalinger skal godkjennes i PagaWeb av leder med anvisningsmyndighet.

Leder √•pner skjemaet¬†og¬†trykker¬†p√• Send-knappen nederst i skjemaet for √• godkjenne¬†og¬†overf√łre skjemaet til l√łnnskontoret. Informasjon om hvordan ansatte skal registrere overtid finnes under arkfanen Ansatte,¬†9 Overtid¬†og diverse utbetalinger

Overstyr kontering: Arbeidstaker kan¬†fylle ut kontering for dersom de vet hvor variable tillegg/trekk¬†skal konteres. Dersom kontering ikke er fylt ut av arbeidstaker, er det variablel√łnnsattestant p√• avdelingen som har ansvar for √• legge inn korrekt¬†kontering. Det m√• alltid legges inn en hovedkontering p√• f√łrste side. Dersom kontering ikke blir overstyrt senere vil alle kostnadene bli belastet denne konteringen.